0
Stegte kyllingelår med Ras el hanout og humus og salat

Stegte kyllingelår med Ras el hanout og humus og salat

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kyllingelår: Tag kyllingelårene ud af køleskabet en halv time før de skal steges. Krydr kyllingen med salt og peber og den medfølgende blanding af Ras et hanout* og lad dem gerne trække en halv times tid. Kom dem i et ildfast fad og dryp et par dråber olie over - steg dem i en forvarm ovn ved 175 grader i ca 35-40 minutter - dryp et par gange med lidt af den afsmeltede fedt fra lårene. Tag kyllingen ud og dæk dem med stanniol så de holder sig varme - lad dem trække 5 minutter inden du serverer dem.

Salat: Skyl salaten i 2 hold kold vand og slyng i en salatslynge. Pisk eddike og sennep sammen sammen med lidt salt og peber - pisk nu olien ned i blandingen (gem et par dråber til humussen). Vend salaten sammen med dressingen og drys med drænede grønne oliven - server straks.

Verdens bedste Humus:

250 g tørrede kikærter

1 ½ tsk natron

6 spsk tahini

Saft af 1 citron

5 fed hvidløg

2 skalotteløg

1 medium hot rød chili

3 tsk knust spidskommen

1 tsk paprika

1 knivspids tørret knust chili

2 tsk salt

2 dl ekstra jomfru olivenolie

Vand

Sæt kikærterne i blød i dobbelt volumen koldt vand. Rør 1 tsk natron i og lad det stå i 12-24 timer. Hæld vandet fra kikærterne, skyl godt og sæt over i en stor gryde dækket med frisk koldt vand, tilfør 2 fed hvidløg, pillede skalotteløg, rød chili samt resten af natronen. Kog nu ærterne, under låg - og stille og roligt, til de er møre, lette at mose og næsten falder fra hinanden. Det tager omtrent 2-3 timer afhængigt af dine kikærter. Tilføj evt. mere varmt vand, hvis de er ved at koge tørre. Lad ærterne køle af i vandet. Sigt vandet fra ærterne (gem det) og blend dem i en foodprocessor. Kør det hele til en glat og homogen masse med 2/3 dele af olivenolien, det resterende salt, tørret chili, spidskommen, tahini, citronsaft, rå hvidløg og paprika - tilfør gradvist lidt af kogevandet - indtil du har en passende konsistens på din hummus. Den skal holde sin egen form uden at være hverken flydende eller for bastant. Smag på humussen og tilføj evt. mere citronsaft, hvidløg eller salt efter smag. Anret i en skål og dryp det resterende olivenolie over og drys med lidt paprika og/eller za'atar hvis du kan skaffe det.

* Mere om Ras-El-Hanout

Ras-el-Hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt end en blanding af de bedste krydderier sælgeren har at tilbyde. Denne Ras-el-Hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-El-Hanout indholder:

Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Alle ingredienser er økologiske.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?