Kyllingelår: Tag kyllingelårene ud af køleskabet en halv time, før de skal steges. Gnid dem med salt og peber. Kom dem i et ovnfast fad, og dryp et par dråber olie over. Steg dem i en 210 grader forvarmet ovn i ca. 35-40 min. Dryp et par gange undervejs lidt af det afsmeltede fedt henover kyllingen. Tag fadet ud, og dæk kødet med stanniol, så det holder sig varmt. Lad kyllingelårene trække i 5 min., før du serverer dem.
Nudler: Kog nudlerne i rigeligt, letsaltet vand i 2 minutter. Dræn dem, og vend dem sammen med lidt olie (gerne sesamolie hvis du har). Sæt til side, og hold dem lune.
Vietnamesisk kålsalat: Fjern de yderste blade på spidskålet, del det i kvarte, fjern stokken og snit kålet, så fint du kan (gerne på et mandolinjern). Skræl gulerødderne, og skær dem i fine julienne-strimler på mandolinjernet, eller riv dem på et råkostjern. Bland dem sammen med spidskålet. Pluk og skyl koriander. Der må gerne være lidt stængel med på korianderen, den smager godt. Gem også lidt koriander til pynt. Hak den plukkede koriander groft, og vend den i kål og gulerødder.
Dressing: Kom hvidløgsfed og chilipeber (uden kerner) i en morter, og stød, til det har en konsistens som en ensartet pasta. Tilsæt ½ spsk. sukker pr. person, fish sauce og saften fra limefrugten, og rør til sukkeret er opløst. Smag dressingen til, den skal smage stærk, sur, sød og salt.
Anretning: Vend det hele sammen, og fordel det på et fad. Drys med hakkede cashewnødder, og pynt med plukket koriander. Server kyllingelårene dertil.
Kundekommentarer ()