0

Stegte marinerede bundgarnsmakreller med rygeostecreme

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Marinade: Kom eddike, sukker, chili, frø, peberkorn og salt i en gryde, kog det op og lad det hvile et par min. Rens imens makrellerne for evt. urenheder, lav to ikke for dybe snit i skindet og læg dem i et lille fad. Hæld lagen over makrellerne og lad dem trække på køkkenbordet i en halv times tid.

Rygeostecreme: Bland rygeost, mælk, salt og peber. Halver agurken, skrab den bløde kerne ud og skær kødet i små tern. Snit radiserne i tynde skiver, vend begge dele i rygeostecremen og smag til. Anret cremen i en skål og klip purløgene fint henover.

Fisk: Tag makrellerne op af lagen og dryp dem godt af. Bland rugmelet med lidt salt og peber og vend makrellerne heri. Smelt smørret, lad det bruse af og steg makrellerne ca. 2 min. på hver side.

Server straks makrellerne med rygeostecremen og fx små nykogte kartofler og sprød grøn salat med friske ærter og fløde/citrondressing til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.