0
Stegte medaljoner af havtaskehale med speltkernesalat og karse

Stegte medaljoner af havtaskehale med speltkernesalat og karse

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Fjern hinderne og afpuds fileterne. Del halerne i mindre medaljoner på ca. 3-4 cm og krydr med salt og peber. Vend dem i rugmel og steg dem på en medium varm pande i godt med smør og olivenolie. Steg dem primært på den ene side i ca. 2-3 min. til de er pænt gyldne. Vend stykkerne og steg videre mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage fedtstof fra panden med en spiseske og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i 2-3 min.

Speltkernesalat: Kog speltkernerne møre i vand og salt i 20-25 min. Rør imens en dressing af grov sennep, ekstra jomfru olivenolie og æbleeddike og rør dressingen i de drænede kerner (gem lidt dressing til karsen). Tilsæt finthakket hvidløg, mynte og persille og vend blancherede ærter og fintsnittede rødløg i. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

Klip brøndkarse og læg det i isvand i 5-10 min. så det bliver helt sprødt. Slyng det fri for vand - gerne i en salatslynge - og vend det sammen med et par skefulde af dressingen og lidt fine strimler af citronskal.

Anret som vist på billedet.

Server sammen med godt brød og evt. lidt dressing rørt af tykmælk/skyr med citron og hvidløg.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?