Fisken duppes tør, og saltes let. Lad den ligge og hvile, mens ris og grøntsager gøres klar.
Sæt risene over at koge efter anvisningen på pakken, hvor du blot erstatter vand med kokosmælk. Hvis der kommer til at mangle lidt væske, topper du bare op med vand.
Gem en teskefuld pr. person af den tykke del af kokosmælken til mangosalsaen.
Mango, peberfrugt, avokado og rødløg skæres i små tern, og kommes over i en skål.
Smag til med lidt fintrevet limeskræl, limesaft (gem ca. den halve lime til at skære i både), et nip sukker og evt. lidt god chilisauce. Vend forsigtigt rundt med den tykke kokosmælk.
Resten af limen skæres i tynde både.
Fisken vendes i mel, og steges ved høj varme i en slip-let pande, til den er gylden, og begynder at flage, når du stikker i den med en gaffel.
Fisken anrettes med ris og mangosalsa.
Limebåde samt evt. god chilisauce gives til.
~Velbekomme ~
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()