Fisken skæres ud i portionsstørrelser og saltes let overalt. Lad fisken stå og trække mens grøntsagerne klargøres.
Kartofler og gulerødder skylles/skrubbes grundigt.
Gulerødderne deles i halve med et skråt snit.
Citronen skæres i tynde skiver.
Kartofler og gulerødderne sættes over at koge sammen i en gryde godt saltet vand.
Ovnen tændes på 220 grader, varmluft.
Når gulerødderne er halvt færdige tages de op af vandet, lægges i et ildfast fad, vendes med god olivenolie, citronskiverne, et nip sukker og et godt drej peber.
Gulerødderne bages i ovnen, til de er møre og gyldne.
Næsten al vandet drænes fra kartoflerne, der er tilbage i gryden,- der skal bare være en lille bundslat tilbage.
Tilsæt et nip groft salt pr. person til gryden.
Kog vandet væk mens du ryster gryden.
Når kartoflerne er helt tørre, har fået et tyndt lag salt omkring hver, og skindet begynder at rynke, er de færdige.
Fisken vendes i mel eller semolina og steges i 50/50 olie og smør, til den er gennemvarm og du kan flage den med en gaffel.
Krydr' fisken med salt og peber.
Servér fisken med gulerødderne, de saltbagte kartofler og romanesco saucen.
~Velbekomme ~
Kundekommentarer ()