0
Stegte, nye gulerødder med grape, feta og bagt mørksej

Stegte, nye gulerødder med grape, feta og bagt mørksej

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
mørksejfilet uden skind
Mørksej

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber, og læg stykkerne i et smurt ildfast fad til senere. Sæt ikke fadet på køl.

Tænd ovnen på 180 grader.

grønne linser fra Puy
5 min.
Linser

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca 15 minutter, til de er møre.

gulerødder
10 min.
Gulerødder

Skrub gulerødderne grundigt. Varm en stor pande godt op ved mellem til høj varme og tilsæt lidt god olivenolie. Steg gulerødderne i 5-7 minutter, til de har taget godt med farve, men stadig har lidt bid.

Sæt fisken i ovnen, og bag den ca. 15-20 min. Du kan mærke efter ved et tryk med en finger. Når den begynder at give efter i kødet, er den færdig.

grapeskalotteløgdild
20 min.
Skalotteløg

Snit skalotteløget super fint med en skarp kniv. Skyl dilden, hvis det er nødvendigt, og pluk den ud i små blade. Snit stilkene fint med en kniv. Gem det hele til senere.

Skær skindet af grapefrugten, og skær den ud i fileter. 

grønne linser fra Puyskalotteløg
25 min.
Linser

Hæld vandet fra linserne, og tilsæt et godt skud olivenolie, salt, friskkværnet peber og de hakkede skalotteløg. Varm det hele igennem et minuts tid over svag varme.

feta
30 min.
Anretning

Tag fisken ud af ovnen, og anret den ovenpå linserne. Lav en salat af gulerødder, grapefrugt og dild, og anret den ved siden af. Slut af med små brud af fetaost. Bemærk, at hvis du laver mad til 2 personer, skal du kun bruge ca. halvdelen af osten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?