Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Læs opskriften grundigt igennem inden start.
Start med at dræne bønnerne for vand.
Hak hvidløget fint.
Sæt en gryde over ved mellem varme, og tilsæt et godt skud olivenolie. Sautér hvidløgene, til de er lige ved at tage farve i kanterne. Tilsæt så bønnerne og vand, så det hele lige er dækket. Lad det varme lidt igennem, og blend så til en lind puré. Smag til med salt og godt med friskkværnet sort peber.
Skyl kålen, og rib den af stilkene. Skær den ud i grove strimler.
Skræl clementinen, pil den i både, og del derefter bådene ud i mundrette stykker. Herefter renses svampene, og skæres i skiver.
Varm en stor pande op ved højeste blus, og tilsæt en smule olivenolie.
Steg kålen hårdt og kort i 2-3 min., krydr med lidt salt, og tag den af panden igen.
Sæt panden over igen ved mellemhøj varme, tilsæt lidt olie, og steg svampene i 3-4 min., til de har taget farve og er møre. Tilsæt za'atar til panden det sidste min., så det lige kan varme med.
Vend kål, clementin og svampe sammen i en skål.
Mens du steger, kan du lune bollerne på en brødrister.
Anret en stor skefuld bønnepuré i bunden af en tallerken, og kom kål- og svampeblandingen ovenpå.
Servér med brød til.
Velbekomme!
Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Kundekommentarer ()