0
Stegte svampe og palmekål på bønnepuré med za'atar og clementiner

Stegte svampe og palmekål på bønnepuré med za'atar og clementiner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hvide bønnerhvidløg
1 min.
Bønner

Dræn bønnerne for vand, og hak hvidløget fint.

Sæt en gryde over ved mellem varme, og tilsæt et godt skud olivenolie. Sautér hvidløgene, til de er lige ved at tage farve i kanterne. Tilsæt så bønnerne og vand, så det hele lige er dækket. Lad det varme lidt igennem, og blend så til en lind puré.

Smag til med salt og godt med friskkværnet sort peber.

palmekålclementinerblandede svampe
5 min.
Forbered grønt

Skyl kålen, og rib den af stilkene. Skær den ud i grove strimler.

Skræl clementinen, pil den i både, og del derefter bådene ud i mundrette stykker. Rens svampene, og skær dem i skiver.

 

za'atarPrimitivo surdejs bolle med fuldkorn
15 min.
Steg grønt

Varm en stor pande op ved højeste blus, og tilsæt en smule olivenolie.

Steg kålen hårdt og kort i 2-3 min., krydr med lidt salt, og tag den af panden igen.

Sæt panden over igen ved mellemhøj varme, tilsæt lidt olie, og steg svampene i 3-4 min., til de har taget farve, og er møre. Tilsæt za'atar til panden det sidste min., så det lige kan varme med.

Vend kål, clementin og svampe sammen i en skål, og lun bollerne på en brødrister.

30 min.
Anretning

Anret en stor skefuld bønnepuré i bunden af en tallerken, og kom kål- og svampeblandingen ovenpå.

Servér med brød til. 

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?