0
Stegte østershatte på sorghum med bagte løg, tomater og estragonsauce

Stegte østershatte på sorghum med bagte løg, tomater og estragonsauce

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løgtomater
1 min.
Grønt

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skræl zittauerløg, og skyl tomater. Skær begge dele i kvarte, og bred dem ud på en flad bageplade. Dryp med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Bag i ovnen i ca. 20 min. til løgene er møre og har taget godt med farve.

sorghum
10 min.
Sorghum

Kom sorghum i en gryde med rigeligt koldt vand og lidt salt, og kog dem i 15-20 min. Dræn vandet fra, og lad sorghum dryppe af i en sigte et par minutter.

creme fraiche 18%estragonskalotteløgcitronøstershatte
15 min.
Svampe & sauce

Rens svampene, og pluk dem ud i strimler.

Pluk estragonen ud i blade, og hak den fint.

Pil skalotteløg, og hak det fint med en skarp kniv.

Steg svampene på en godt varm pande i en smule olie i 2-3 min. Krydr med salt.

Rør estragon og skalotteløg sammen med creme fraiche, og smag til med salt, friskkværnet peber og masser af fintrevet citronskal.

30 min.
Anretning

Anret sorghum i en dyb tallerken med bagt grønt og svampe ovenpå.

Slut af med at komme estragonsauce over retten.

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?