0
Stegte pølser fra Holmegaard Pølsemageri med kartoffelsalat med radiser, batavia, ramsløg og kapers

Stegte pølser fra Holmegaard Pølsemageri med kartoffelsalat med radiser, batavia, ramsløg og kapers

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Dressing: Rør en dressing af sennep og lidt god eddike (fx rødvinseddike eller balsamico) som røres sammen - derefter piskes der dobbelt mængde af din bedste olivenolie deri. Udvand kapers i 2-3 minutter i en sigte under rindende koldt vand. Hak dem groft og rør dem i dressingen sammen med plukket, skyllet og hakket ramsløg. Smage dressingen til med salt, peber og lidt sukker.

Kartoffelsalat: Skrab/skrub de nye kartofler og kog dem i vand godt med salt i ca. 15 min. Dræn vandet fra og lad kartoflerne trække i 5 min. under låg - skær dem i skiver og kom dem i en stor skål - drys straks med salt og peber og vend rundt! Soigner radiser og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern (pas på fingrene) og kom dem i en skål med isvand i 10 minutter sammen med groft udskåret bataviasalat. Dræn salat og radiser og slyng det tørt i en salatslynge og kom det op i skålen til de kogte kartofler. Skær peberfrugten i tern, kom dem i skålen med kartofler, salat og radiser og vend det hele med dressingen. Smag til med salt og peber.

Pølser: Steg - eller grill pølserne til de er gyldne og sprøde. Et godt fif er at gøre det ved medium til lav varme og så give sig godt tid - det må godt tage 12-15 minutter at stege en perfekt pølse. For husk nu - En pølse skal serveres med følelse :-)

Anretning: Som vist på billedet drysset.

Bonusinfo

Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.

Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.

OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?