0
Stegte ris ”Tikka” med svinekød, og grøntsager

Stegte ris ”Tikka” med svinekød, og grøntsager

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

NB: Kog gerne basmatiris dagen før – ellers i god tid!

Basmatiris: Kom risene i en sigte og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med ½ tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger røres en gang i risene og der skrues ned så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter til alt vandet er optaget i risene. Sluk og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter – slå dem løse med en gaffel. Laver du dem dagen før sættes de nu på køl i en box med låg.

Grøntsager: Skræl gulerod, vask peberfrugt og skær begge i små tern. Hak hvidløg og skalotteløg så fint du kan. Bælg ærterne.

Stegte ris: Steg kødet af i lidt neutral olie, på en stor sliplet pande eller wok under kraftig varme. Når kødet er sprødt og gyldent krydres med salt og peber og der tilsættes skalotteløg og hvidløg som steges med 2 minutter - derefter tilsættes tikka paste samt tern af gulerod, peberfrugt og de bælgede ærter - det ristes også 2 minutter. Tilsæt de kogte løsnede ris og rist igennem i 2-3 minutter mens du hele tiden vender rundt. Tilsæt tamari (soyasauce) og rist igen igennem 1 minut. Smag evt. retten til med lidt salt, sukker og sort peber. Server straks med halve lime.

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?