Start med at riste mandlerne let på en tør pande. Kom halvdelen af mandlerne, revet pecorino og hvidløgsfedet ned i en blender, sammen med rigeligt god olivenolie. Blend det til en grov pasta. Tilsæt herefter rucolaen og blend det hele til en pesto og smag til med salt og friskkværnet peber.
Skrub rødderne grundigt med en svamp - eller skræl dem, hvis nødvendigt. Steg dem på en mellemvarm pande, til de har taget godt med farve med stadig har lidt bid. Ca. 6-8 min. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Skær æblerne i tynde både. Sæt samtidig en gryde over med vand. Når vandet koger tilsætter du æggene og koger dem 5 minutter. Kom dem derefter over i lidt koldt vand, så de ikke koger videre - og pil dem derefter forsigtigt.
Anret de stegte rødder på en tallerken med pesto ud over, æblebåde, de resterende mandler - og tilsidst det bløde æg. Husk at krydre ægget!
Velbekomme!
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()