0
Meunierestegte isingfileter med kartofler, persillesovs og sprød frugtsalat

Meunierestegte isingfileter med kartofler, persillesovs og sprød frugtsalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub, skrab eller skræl de små kartofler, og kog dem med  lidt salt i vandet. Når de har kogt i ca. 15-18 minutter, hældes vandet fra og de dampes lidt af. Drys lidt hakket persille, sæt låget på igen, ryst let, og server.

Persillesovs: Smelt 30 gram smør i en gerne tykbundet kasserolle, tilfør hhv. 1 (2 pers) eller 2 spsk. hvedemel, og bag det igennem i et minuts tid ved jævn varme, imens det bruser let uden at tage farve. Tilsæt nu mælken, først det halve, og lad det koge igennem, mens du pisker heftigt, så alle klumper røres ud. Kog det i et minuts tid, mens du hele tiden pisker, nu mere moderat. Tilsæt den sidste mælk, pisk godt igennem igen, og lad det koge et par minutter. Smag saucen til med salt, hvid peber og evt. lidt muskatnød. Tilsæt, lige før du serverer, MASSER af finthakket persille i den brandvarme sovs. PAS PÅ SOVSEN BRÆNDER LET PÅ! Konstant opmærksomhed, jævn varme og kontinuerlig omrøring/piskning er den eneste udvej. Til gengæld tager det ikke 5 minutter at lave sovsen. 

Dressing til frugtsalat: Riv skallen af ½ citron ned i en skål, og pres også citronsaften fra den halve citron ned i skålen. Tilsæt 1-2 spsk. olivenolie, 2 spsk. hakket persille (resten skal bruges til sovsen senere), lidt sukker, lidt salt og lidt peber. Rør dressingen sammen. 

Frugtsalat: Skyl vindruerne, og skær dem i halve. Skyl æblerne og pærerne, skær dem i halve og fjern kernehusene. Skær dem i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Vend al den skårede frugt sammen med dressingen. og smag til med salt, peber og evt. lidt mere sukker og citron.

Fiskefileter: Krydr fileterne med salt og peber, og vend dem evt. i lidt rug- eller hvedemel. Steg dem på en medium varm pande i halvt smør og halvt neutral olie. Fiskene steges primært på den ene side i ca. 2 min., til de er pænt gyldne. Vend fiskene, og steg videre mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i 1-2 minutter. Krydr igen med lidt salt og peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?