0
Stegte rødspættefileter med quinoa og karse

Stegte rødspættefileter med quinoa og karse

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Ristede græskarkerner: Kom græskarkerner i et ildfast fad, drys med lidt fint salt og dryp med god olie - bag i ovn ved 180 grader til de er gyldne og begynder at poppe som popkorn :-) Knus dem evt. let i en morter.

Quinoa: Skyl quinoaen grundigt i en sigte og kog den i rigeligt letsaltet vand i ca. 20 min. Hæld den tilbage i sigten og lad den dryppe af. Skær tomat og agurk i tern og vend i den lune afdryppede quinoa sammen med rosiner og ristede græskarkerner. Smag til med citronsaft og lidt af den gule skal, god olivenolie, salt og peber samt lidt honning eller sukker.

Rødspættefileter: Krydr fileterne med salt og peber og vend dem i lidt rug eller hvedemel. Steg dem på en medium varm pande i godt med smør og neutral olie. Fiskene steges primært på den ene side i ca. 2 min. til de er pænt gyldne - vend fiskene og steg videre mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken - fortsæt drypstegningen i 1-2 minutter. Kom gerne en 3-4 små klatter frisk smør på panden mens du steger. Krydr igen med lidt salt og peber inden du serverer - gerne en god flagesalt som Læsø eller Maldon.

Manitoba boller: Lun bollerne i en ovn eller rist dem på en brødrister.

Anretning: Som vist – drysset med klippet karse- ristet manitoba boller.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.