0
Stegte sesam-nudler med gris og broccoli
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
broccoliforårsløgingefærhvidløgnudler
1 min.
Klargøring
  1. Start med at sætte en stor gryde saltet vand over at koge til nudlerne og broccolien.

  2. Omkring 1 fed hvidløg pr. person hakkes fint.

  3. Ingefæren rives fint.  Regn med at bruge omkring 1 -2 tsk. revet ingefær pr. person.  Det er ikke nødvendigt at skrælle ingefæren, den skal bare skylles grundigt.

  4. Forårsløgene snittes fint.  Del løgene op i to bunker: en med de grønne toppe og en med de hvide bunde.

  5. Broccolien skæres i mundrette bidder. 
    Prøv evt. at skrælle det yderste, seje lag af broccoli-stilken og snitte den fint: den smager dejligt, og giver en fin sprødhed til den færdige ret. 
    Hvis du vælger at bruge stokken også, skal den tilsættes retten umiddelbart efter grisekødet er blevet stegt.

  6. Nudlerne koges til de næsten er møre, hvorefter broccolibuketterne kommes over i kogevandet og koger/blancherer med et minuts tid.
    Nudlerne og broccolien drænes i en sigte, og vendes i en smule olie så de ikke klistrer sammen.

hakket grisekødbroccoliforårsløgingefærhvidløgnudlerristet sesamoliepeanutstamari/soyaneutral olie
20 min.
Stegning
  1. En wok eller en stor pande, der kan rumme hele retten, varmes op.
    Rist peanutsene til de gyldner let, og tag dem af panden.  Hak dem mellemgroft.

  2. Hvidløg og ingefær steger så et minuts tid i olie, hvorefter grisekødet tilsættes.  Lad kødet brune, smag til med salt og peber, og vend så nudler og broccoli ( samt evt. broccolistilk ) ned til kødet sammen med den hvide del af forårsløgene.

  3. Varm grundigt igennem ved høj varme, tilsæt sesamolien og smag til med soya.  Hvis nudlerne virker meget tørre, tilsætter man lidt vand til retten lidt efter lidt.
30 min.
Servering
  1. Vend nudlerne ud på et fad og drys med den grønne del af forårsløgene, samt de ristede peanuts.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?