0
Stegte sild med dildstuvede kartofler

Stegte sild med dildstuvede kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sildefiletterne: Skylles og duppes tørre. Hvis der sidder en rygfinne på silden, skal denne klippes af. Smør filetterne på kødsiden med lidt dijonsennep, og læg et par små dildkviste på. Krydr med salt og peber og filetterne foldes sammen på langs; så de kommer til at ligne "en hel sild" igen. Det er ikke nødvendigt at lukke med kødnål el.lign.

Vend filetterne i rugmel. Steg filetterne på panden i en blanding af smør og olie. Det giver det bedste resultat, da smørret giver en god smag, og olien kan tåle en højere temperatur. Sildefiletterne skal steges hårdt 2-3 min. på hver side ved høj varme. Under stegningen krydres begge skindsider med både salt og peber.

Dildstuvede kartofler: Start med at koge kartoflerne "al dente", må ikke koge ud. Lad kartoflerne blive kolde. Kog evt. kartoflerne dagen i forvejen. Hak løget og svits det i en gryde i lidt olie. Halvér kartoflerne og kom dem i gryden. Tilsæt fløden og lad det koge til det får en cremet konsistens. Til sidst tilsættes masser af hakket dild og retten smages til med salt og peber.

Server evt. retten med en grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?