0
Stegte skorzonerrødder på cremet sorghum med persille og valnødder

Stegte skorzonerrødder på cremet sorghum med persille og valnødder

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

sorghum
1 min.
Kog sorghum

Start med at koge sorghum i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt i 15-20 min. Husk at gemme lidt af kogevandet.

skorzonerrødderbredbladet persillevalnøddekernerhjertesalatHimmelbjergost
5 min.
Forberedelse

Pluk hjertesalaten ud i blade - halver de største.

Rist valnødderne på en tør pande, til de dufter, og har taget en smule farve. Hak dem derefter groft.

Riv osten fint på et rivejern.

Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint.

Skræl skorzonerrødderne ved at lægge dem fladt ned på et skærebræt og rotere, mens du skræller. Ligesom hvis du skræller asparges. Snit dem herefter i tynde skiver lidt på skrå.

citron
15 min.
Steg skorzonerrødder

Varm en stor pande godt op, og tilsæt lidt olivenolie. Steg skorzonerrødderne  i 3-4 min., til de er møre og har taget farve i kanterne. Træk så panden af varmen, og tilsæt persillestilke, persilleblade og masser af fintrevet citronskræl. Rør godt rundt.

20 min.
Rør sorghum

Hæld vandet fra sorghum, når de er helt møre, men smid ikke vandet ud. Hæld 2-3 spsk. af kogevandet pr. kuvert tilbage i gryden. Rør osten og et par gode klatter smør sammen med, så sorghumen bliver cremet og ikke for tung. Smag til med lidt salt og godt med friskkværnet sort peber.

25 min.
Anretning

Anret sorghum i en dyb tallerken, og slut af med at drysse salatblade, valnødder og skorzonerrødder ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Bonusinfo

Himmelbjergost er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne utrolig fine faste ost. De lokale økologiske landmænd gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav om høj mælkekvalitet. Køerne går frit langs Himmelbjerget rod, hvor der er en meget frodig natur. Mælken holdes i separate tanke og føres skånsomt ind i de små ostekar på kun 1000 liter, hvor osteprocessen foregår, hvorefter den presses nænsomt i de gamle osteforme. Osten modnes i 12-16 mdr. på GRAND fromages Affinageri. Osten er fast med fine toner af karamel, brændte mandel og er fint afrundet med en let syre. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?