0
Stegte vildtpølser fra Klosterheden med kartoffelsalat med asparges, batavia, ramsløg og kapers

Stegte vildtpølser fra Klosterheden med kartoffelsalat med asparges, batavia, ramsløg og kapers

Hovedingrediens:
Vildt
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartofler
1 min.
Kartofler:

Skrab/skrub de nye kartofler, og kog dem i godt saltet vand i ca. 15 min. Dræn vandet fra, og lad kartoflerne trække i 5 min. under låg.

dijon sennepskalotteløgramsløggrov Dijon sennepolivenolie, ekstra jomfru
5 min.
Dressing:

Rør en dressing af de 2 slags sennep og ca. samme mængde god eddike (fx rødvinseddike eller balsamico), som der er sennep. Sennep og eddike piskes med ca. dobbelt mængde af din bedste olivenolie. Hak kapers groft, finthak skalotteløg, og rør begge dele i dressingen sammen med plukket, skyllet og hakket ramsløg. Smag dressingen til med salt, peber og lidt sukker.

små kartoflergrønne aspargesBatavia salat
15 min.
Kartoffelsalat med asparges:

Skær de kogte kartofler i skiver, og kom dem i en stor skål. Drys straks med salt og peber, og vend rundt. Soigner asparges, og skær dem i tynde strimler, evt på et mandolinjern (pas på fingrene). Kom dem i en skål med isvand i 10 minutter sammen med groft udskåret bataviasalat. Dræn salat og asparges, slyng dem tørre i en salatslynge. Kom dem op i skålen til de kogte kartofler, og vend det hele med dressingen. Smag til med salt og peber.

vildtpølser fra Klosterheden
20 min.
Pølser:

Steg eller grill pølserne, til de er gyldne og sprøde. Et godt fif er at gøre det ved medium til lav varme, og så give sig god tid. Det må godt tage 12-15 minutter at stege en perfekt pølse. For husk nu: En pølse skal serveres med følelse :-)

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.

Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.

OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?