Prøv at lave din egen syrnede fløde - det smager vildt godt og er supernemt. Til den syrnede fløde skal du blande kærnemælk (helst øko) og piskefløde i en HELT REN skål og lade det stå tildækket ved stuetemperatur (18-22 grader) i 24-48 timer indtil det tykner og syrner. Jeg foretrækker 48 timer, da det giver mere karakter til fløden. Brug helt friske og økologiske mejeriprodukter - det bliver bedst. Som alternativ til den hjemmelavede syrnede fløde kan du sagtens bruge en god fed cremefraiche på 38 % - eller hvis du er heldig at finde den på 48 % - og ja, ja, det er da ikke forbudt at bruge hverken 18 % eller 9 % - men det smager bare ikke lige så godt.
Den stenbiderrogn, du modtager fra Skagenfood er allerede renset og saltet. Smag på den og tilsæt efter behag mere salt og evt. lidt sukker (sukkeret fremhæver sammen med salt smagen). Som en tommelfingerregel krydrer jeg med 5 gram fint salt og 2 gram sukker pr. kg. renset usaltet rogn. Kom rognen tilbage i en sigte og lad den igen afdryppe 5-10 minutter! Nu kan den opbevares i små bøtter på køl i 3-4 dage (stil den på det koldeste sted i dit køleskab).
Sådan gør du:
Bland de 2 typer mel med bagepulver og salt. Tilsæt tykmælk, æggeblommer (gem hviderne til senere) og honning. Pisk grundigt til en lind dej. Sæt den et lunt sted i en times tid. Smelt smør og rør i dejen. Pisk æggehvider stive - og vend dem i dejen. Bag blinis i afklaret smør på en blinispande, eller på en almindelig pande - diameter 8-12 cm.
Soigner rødløget og hak det fint. Pluk dilden
Anret som vist på billedet - med et godt vrid af sort peber fra peberkværn.
Kundekommentarer ()