0
Stenbiderrogn på crouton med hjemmelavet syrnet fløde

Stenbiderrogn på crouton med hjemmelavet syrnet fløde

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Stenbiderrogn (se video ovenover): Den stenbiderrogn (se video ovenover), du modtager fra Skagenfood er allerede renset og saltet. Kom rognen i en finmasket sigte og smag på den, tilsæt efter behag mere salt og gerne lidt sukker (sukkeret fremhæver sammen med salt smagen). Lad rognen dryppe af 10-15 minutter inden du serverer den.

Hjemmelavet syrnet fløde: Prøv at lave din egen syrnede fløde - det smager vildt godt og er supernemt. Til den syrnede fløde skal du blande kærnemælk og piskefløde i en HELT REN skål og lade det stå tildækket ved stuetemperatur (18-22 grader) i 24-48 timer indtil det tykner og syrner. Jeg foretrækker 48 timer, da det giver mere karakter til fløden. Brug helt friske og økologiske mejeriprodukter, det bliver bedst! Som alternativ til den hjemmelavede syrnede fløde kan du sagtens bruge en god fed cremefraiche på 38 % - eller hvis du er heldig at finde den på 48 % - og ja, ja, det er da ikke forbudt at bruge hverken 18 % eller 9 % - men det smager bare ikke lige så godt.

Croutoner: Skær brødet i ca. ½ cm tykke skiver og rist dem på en pande i lidt smør til de er gyldne på begge sider - krydr med lidt salt.

Soigner rødløget og hak det fint. Klip purløgene.

Anretning: Som vist på billedet - med et godt vrid af sort peber fra peberkværnen.

Kommentarer og forslag til opskriften