Rogn: Rens rognene efter anvisningen på bagsiden og opbevar dem køligt indtil servering.
Cremefraiche: Befri avokadoerne for skal og sten og mos kødet rigtig godt. Rør cremefraichen (18 %) i og smag til med citronsaft, salt og peber.
Blinis: Skræl kartoflerne, kog dem møre i usaltet vand og mos dem. Lad dem køle lidt af og rør så mel, cremefraiche (38 %) og 1 tsk. salt i. Rør æggene i et ad gangen til en blød jævn masse. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Smelt lidt smør på en stor pande (eller en blinispande) og sæt dejen på i små klatter på ca. 8 cm´s bredde. Steg bliniserne gyldne på begge sider ved middel varme, 2-3 min. på hver side.
Server med finthakket rødløg og lidt blandet grøn salat til.
Kommentarer og forslag til opskriften