0
Skagenfood - Stjerneskud
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødspætte, Rejer, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Gluten, Mælk, Æg, Sulfitter

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
dildcitronhjertesalatSkagenfood håndpillede rejer
1 min.
Forberedelse:

Pluk salat ud i blade og pluk dild i kviste. Kom begge dele i iskoldt vand til de skal bruges. Slyng dem tørre i en salatslynge. Skær citron ud i både. Kom rejerne i en sigte - skyl dem evt. hurtigt med lidt koldt vand og lad dem dryppe af i sigten til de skal bruges senere.

rødspættefiletrasp
5 min.
Fisk:

Del fileterne i 2 portioner. Jeg laver 2 stegte og én dampet pr. person men det er dit valg. Rul fiskefileten som du vil dampe til en rulle og kom dem i et smurt ovnfast fad, hæld hvidvin over og krydr med salt og peber. Dæk fisken  med et stykke bagepapir og luk med stanniol og sæt det i en 165-175 grader forvarm ovn i 10-12 min. Resten (se video ovenover) af fileterne vendes i mel, sammenpisket æg og rasp. Steg dem gyldne på en pande i smør eller fritér dem i ren olie. 

Har du en dampoven kan du med fordel dampe fisken direkte uden indpakning i 2-3 minutter.

grønne asparges
10 min.
Asparges:

Fjern den træede ende på de grønne asparges (se video ovenover) ved at brække dem af - skær evt. enderne til så de er lige. Sæt en gryde over med vand, tilsæt salt når vandet koger og blancher aspargeserne i 1-2 min. Køl af i koldt vand og dryp dem af på køkkenrulle. 

Ølandshvedeboller
20 min.
Brød:

Flæk bollerne på langs og steg dem på skærefladen til de er gyldne og sprøde i smør på en pande ved middelvarme.

dildcitronCocktail dressingSkagenfood håndpillede rejer
30 min.
Samling & anretning:

Brødet nederst, salatblad oven på, dernæst den dampede og de stegte fisk, asparges, rejer, dressing. Pynt med dildkviste og citronbåde.

Bonusinfo

Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt! 

Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.

Bonusinfo

Nyklassikeren Ølandshvedebolle, som vi har valgt som vores "husbrød" er blandet med ristet hvedeflager og fuldkornssurdej og fermenteret i op til 24 timer, dette giver en utrolig dejlig krumme med den genkendelige dybe kornsmag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?