0
Stjerneskud a la huskokken
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Gourmet

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

dildcitronsalathovedSkagenfood håndpillede rejer
1 min.
Forberedelse:

Pluk salat ud i blade, og pluk dild i kviste. Kom begge dele i iskoldt van, til de skal bruges. Slyng dem tørre i en salatslynge. Skær citron ud i både. Kom rejerne i en sigte, og lad dem dryppe af i sigten, til de skal bruges senere.

grønne asparges
5 min.
Asparges:

Fjern den træede ende på de grønne asparges (se video ovenover) ved at brække dem af - skær evt. enderne til, så de er lige. Sæt en gryde over med vand, tilsæt salt når vandet koger, og blancher aspargeserne i 1-2 min. Køl af i koldt vand, og dryp dem af på køkkenrulle. 

creme fraiche 18%mayonnaiseketchupcitron
15 min.
Cocktaildressing:

Rør mayonnaise, creme fraiche og ketchup sammen i en lille skål. Smag til med en smule citronsaft, salt, sukker og peber. Har du en flaske Worcestershire sauce eller HP sauce stående, kan du med fordel komme 5-10 dråber i dressingen for et touch af skøn umami. 

rødspættefiletpanko rasp
20 min.
Fisk:

Du vælger selv, hvor mange stegte og dampede fisk, du ønsker i netop dit stjerneskud.

Dampet fisk:
Rul de fiskefileter, som du vil dampe, til en rulle, og kom dem i et smurt ovnfast fad. Hæld hvidvin over, og krydr med salt og peber. Dæk fisken  med et stykke bagepapir, luk helt tæt med stanniol, og sæt det (se video ovenover)i en 185 grader forvarmet ovn i 12-15 min.

Stegt/friteret fisk:
De resterende fileter krydres på begge sider med salt og peber og vendes i mel, sammenpisket æg og rasp. Steg dem gyldne på en pande i smør, eller fritér dem i ren olie. Lad de stegte fileter dryppe lidt af, og krydr igen med lidt salt. 

Fif: Har du en dampovn kan du med fordel dampe fisken direkte uden indpakning i 2-3 minutter.

* du kan se at de dampede fisk er ved at være færdige når staniolen hæver op pga dampen der opstår under bagepapir og de tætsiddende staniol. Det passer ofte med at fisken er færdig 2-3 minutter efter at staniolen er poppet lidt op! 

skagen loaf surdejsbrød
30 min.
Brød:

Skær tykke skiver af brødet og steg dem på skærefladen, til de er gyldne og sprøde i smør på en pande ved middelvarme. (Kan også ristes i en brødrister og smøres med smør bagefter)

dildcitronSkagenfood håndpillede rejer
35 min.
Samling & anretning:

Brødet nederst, salatblade ovenpå, dernæst den/de dampede og så de stegte fisk, asparges, rejer og dressing. Pynt med dildkviste og citronbåde.

Velbekomme! 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt! 

Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.