Pluk salat ud i blade og pluk dild i kviste. Kom begge dele i iskoldt vand til de skal bruges. Slyng dem tørre i en salatslynge. Skær citron ud i både. Kom rejerne i en sigte - skyl dem evt. hurtigt med lidt koldt vand og lad dem dryppe af i sigten til de skal bruges senere.
Del fileterne i 2 portioner. Jeg laver 2 stegte og én dampet pr. person men det er dit valg. Rul fiskefileten som du vil dampe til en rulle og kom dem i et smurt ovnfast fad, hæld hvidvin over og krydr med salt og peber. Dæk fisken med et stykke bagepapir og luk med stanniol og sæt det i en 165-175 grader forvarm ovn i 10-12 min. Resten (se video ovenover) af fileterne vendes i mel, sammenpisket æg og rasp. Steg dem gyldne på en pande i smør eller fritér dem i ren olie.
Har du en dampoven kan du med fordel dampe fisken direkte uden indpakning i 2-3 minutter.
Fjern den træede ende på de grønne asparges (se video ovenover) ved at brække dem af - skær evt. enderne til så de er lige. Sæt en gryde over med vand, tilsæt salt når vandet koger og blancher aspargeserne i 1-2 min. Køl af i koldt vand og dryp dem af på køkkenrulle.
Flæk bollerne på langs og steg dem på skærefladen til de er gyldne og sprøde i smør på en pande ved middelvarme.
Brødet nederst, salatblad oven på, dernæst den dampede og de stegte fisk, asparges, rejer, dressing. Pynt med dildkviste og citronbåde.
Nyklassikeren Ølandshvedebolle, som vi har valgt som vores "husbrød" er blandet med ristet hvedeflager og fuldkornssurdej og fermenteret i op til 24 timer, dette giver en utrolig dejlig krumme med den genkendelige dybe kornsmag.
Kundekommentarer ()