0

Striploin steak med Chimichurri, pappardelle, coeur de boeuf tomater og hasselnødder

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Æg, Hvedemel, Durummel, Hasselnødder, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Steaks: Tag bøfferne ud af køleskabet og ret formen op med dine hænder, så de er flotte og ensartede i tykkelsen. Lad dem få stuetemperatur før stegning. Steg dem på en god solid pande/grillpande (gerne af støbejern). Steg i en smule meget varm olie i et par minutter på hver side. Kom et par let knuste hele u pillede hvidløgsfed på panden sammen med lidt frisk smør. Til sidst krydres med lidt af Chimichurri-krydderiet samt god flagesalt. Bøfferne steges indtil du har den rette og ønskede stegegrad. Lad bøffen trække lunt tildækket med stanniol i 2-3 minutter, inden den trancheres. Gem panden til tomater og pasta.

Hasselnødder: Bag hasselnødder i et ildfast fad i ovnen ved 175 grader i ca 10-12 minutter - rist nødderne til de er gyldne og dufter af … ta daaaa HASSELNØDDER ;-) Gnub hasselnødderne i et rent viskestykke således at hinderne falder af – de kasseres. Hak de ristede hasselnødder groft eller knus i en morter og drys med lidt fint salt.

Pasta: Kom pappardelle i rigeligt godt saltet og spilkogende vand (skal smage salt som havvand!) med et par teskefulde olivenolie og lad dem koge i 2-3 min. Hæld vandet fra og lad dem dryppe godt af i et dørslag.

Chimichurri: er en grøn salsa der er fantastisk at dyppe grillet kød i. I Argentina, hvor denne sauce stammer fra, serverer man aldrig kød uden en skål Chimichurri på siden! Lav den i god tid. Skyl og hak det bredbladede persille fint sammen med det sidste hvidløg, rør med god olivenolie, rør evt. lidt lidt rødvinseddike i hvis du har det samt krydderiblandingen til du opnår den ønskede smag!

Sådan samler du retten: Kom halverede tomater på panden hvorpå du stegte kødet. Rist dem lynhurtigt igennem – kom den kogte pappardelle på sammen med halvdelen af de knuste hasselnødder og vend rundt. Anret på varme tallerkener – kom bøffen oven på pastaen – drys med ristede hakkede hasselnødder og server Chimichurri i en skål ved siden af!

Chimichurri-krydderiblanding indeholder: tørret oregano, spidskommen, korianderfrø, sort peber, paprika flager, chili flager

Bonusinfo

Denne striploin steak er af økologisk dansk oksefilet. Kødet er skåret ud i store bøffer til 2 eller 3 personer - så de skal altså deles. Grunden til at vi skærer dem således er fordi de dermed er nemmere at stege korrekt og samtidigt gør vi det for at holde så godt som muligt på saft og kraft. 

Bonusinfo

Husk at salte vandet godt! En klog italiener lærte mig i sin tid, at vandet skal være salt som en tår af Middelhavet! Om du ønsker at komme lidt olie i vandet er til gengæld lidt af et individuelt spørgsmål! Jeg har ALTID gjort det! Hvorfor? Fordi nogen har sagt til mig, at man SKAL! Men det er vist i virkeligheden ikke så vigtigt :-) 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?