0
Striploin steak med jordskokke-kartoffelmos og timian-stuvede porrer med parmesan

Striploin steak med jordskokke-kartoffelmos og timian-stuvede porrer med parmesan

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
melede kartoflersmørmælkjordskokker
1 min.
Jordskokke-kartoffelmos:

Skræl, skyl og del jordskokker og kartofler i ensartede stykker. Kog dem møre i rigeligt vand tilsat godt med salt. Så snart de er helt møre, hældes vandet fra. Damp dem tørre på blusset. Mos igennem en purépresse, eller mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris. Spæd mosen op med lidt mælk, en lille smule fløde og en stor smørklat, til den får en passende konsistens. Smag til med salt og peber.

porrerskalotteløgtimianfløde 38% (piskefløde)parmigiano reggiano (Parmesan)hvidløg
15 min.
Timian-stuvede porrer med parmesan:

Skær bund og top af porrerne, og kasser evt. grimme blade. Flæk porrerne på langs, og skyl grundigt i flere hold koldt vand. Del porrerne i mundrette stykker på ca. 2 x 2 cm. Sautér dem i lidt olivenolie og smør sammen med plukket og hakket timian (gem nogle kviste til stegning af kødet), og finthakket skalotteløg og hvidløg (brug halvdelen af hvidløget her). Krydr med salt og peber. Når porrerne er bløde uden at have taget farve, tilsættes resten af piskefløden, og det hele koges ind et par minutter til fløden tykner. Smag til med salt og peber og revet parmesan.

Striploin steak, oksehvidløg
25 min.
Steaks:

Tag kødet ud af køleskabet, og ret formen op med dine hænder, så kødet er ensartet i tykkelsen. Lad kødet få stuetemperatur før stegning. Steg det på en god solid pande (gerne af støbejern). Knus de sidste hvidløgsfed let, og steg dem sammen med kødet. Sørg for at krydre godt med sort peber og god salt. Kom et par klatter koldt smør på panden sammen med frisk timian og steg, indtil kødet har den rette og ønskede stegegrad. Lad det trække lunt og tildækket under stanniol i 2-3 min.

40 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Skær kødet ud ved bordet, og del bøffen.

 

 

Bonusinfo

Denne striploin steak er af økologisk dansk oksefilet. Kødet er skåret ud i store bøffer til 2 eller 3 personer - så de skal altså deles. Grunden til at vi skærer dem således er fordi de dermed er nemmere at stege korrekt og samtidigt gør vi det for at holde så godt som muligt på saft og kraft. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?