0
Striploin steak med kartoffelmos og stuvede porrer med røget cheddar

Striploin steak med kartoffelmos og stuvede porrer med røget cheddar

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
melede kartoflersmørmælk
1 min.
Kartoffelmos:

Skræl, skyl og del kartoflerne. Kog dem møre i rigeligt vand tilsat godt med salt. Så snart kartoflerne er helt møre, hældes vandet fra. Damp dem tørre på blusset. Mos kartoflerne igennem en purépresse, eller mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris. Spæd mosen op med lidt af mælk, en lille smule fløde og en stor smørklat, til den får en passende konsistens. Smag til med salt og peber.

porrerskalotteløgtimianfløde 38% (piskefløde)røget farmhouse cheddarhvidløg
15 min.
Stuvede porrer:

Skær bund og top af porrerne, og kasser evt. grimme blade. Flæk porrerne på langs, og skyl grundigt i flere hold koldt vand. Del porrerne i mundrette stykker på ca. 2 x 2 cm. Sautér porrerne i lidt olivenolie og smør sammen med plukket og hakket timian (gem nogle kviste til stegning af kødet) og finthakket skalotteløg og hvidløg (brug halvdelen af hvidløget her). Krydr med salt og peber. Når porrerne er bløde uden at have taget farve, tilsættes piskefløde, og det hele koges ind et par minutter til fløden tykner. Smag til med salt og peber og revet, røget cheddar.

Striploin steak, oksehvidløg
25 min.
Steaks:

Tag kødet ud af køleskabet, og ret formen op med dine hænder, så kødet er ensaret i tykkelsen. Lad kødet få stuetemperatur før stegning. Steg det på en god solid pande (gerne af støbejern). Knus de sidste hvidløgsfed let, og steg dem sammen med kødet. Sørg for at krydre godt med sort peber og god salt. Kom et par klatter koldt smør på panden sammen med frisk timian og steg, indtil kødet har den rette og ønskede stegegrad. Lad det trække lunt og tildækket under stanniol i 2-3 min.

røget farmhouse cheddar
40 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Skær kødet ud ved bordet og del bøffen.

 

 

Bonusinfo

Denne striploin steak er af økologisk dansk oksefilet. Kødet er skåret ud i store bøffer til 2 eller 3 personer - så de skal altså deles. Grunden til at vi skærer dem således er fordi de dermed er nemmere at stege korrekt og samtidigt gør vi det for at holde så godt som muligt på saft og kraft. 

Bonusinfo

Røget Farmhouse cheddar er fremstillet af komælk i regionen Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård som kørene malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Denne ost modner i 12 måneder

Røget cheddar er en gammel engelsk tradition, som man har brugt i blandt andet burgere og sandwich. Det Engelske mejeri som fremstiller og sælger det i Danmark hedder ” Appel Wood”, hvorfor der er mange danskere der tror at engelsk cheddar er røget med æbletræ. Det er imidlertid røget med bøgetræ. Denne disciplin at ryge farmhouse cheddar med bøgetræ har Grand fromage nu tilegnet sig. Ostestykkerne er røget i begge ender, hvorfor det må anbefales at rive osten og blande den så røgsmagen fordeles.

Ostesmagen sammen med røgsmagen giver en utrolig fin afstemt Umami, i næsten alle former for varme retter og sauce. Såvel i fin vegetar retter. Er et godt supplement til parmesan) hvis man ønsker et tvist af røg.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?