Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl, skyl og del kartoflerne i ensartede stykker. Kog dem møre i rigeligt vand tilsat godt med salt. Så snart de er helt møre, hældes vandet fra. Damp dem tørre på blusset. Mos kartoflerne igennem en purépresse, eller mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris. Spæd mosen op med lidt mælk, en lille smule fløde og en stor smørklat, til den får en passende konsistens. Smag til med salt og peber.
Fif: Hvis du har ristede løg kan du evt. røre lidt af disse i kartoffelmosen inden servering.
Skær bund og top af porrerne, og kassér evt. grimme blade. Flæk porrerne på langs, og skyl dem grundigt i flere hold koldt vand. Del porrerne i mundrette stykker på ca. 2 x 2 cm. Sautér dem i lidt olivenolie og smør sammen med plukket og hakket timian (gem nogle kviste til stegning af kødet), finthakket hvidløg (brug halvdelen af hvidløget her). Krydr med salt og peber. Når porrerne er bløde uden at have taget farve, tilsættes piskefløden, og det hele koges ind et par minutter til fløden tykner. Smag til med salt og peber.
Tag kødet ud af køleskabet, og ret formen op med dine hænder, så kødet er ensartet i tykkelsen. Lad kødet få stuetemperatur før stegning. Steg det på en god solid pande (gerne af støbejern). Knus de sidste hvidløgsfed let, og steg dem sammen med kødet. Sørg for at krydre godt med sort peber og god salt. Kom et par klatter koldt smør på panden sammen med frisk timian og steg, indtil kødet har den rette og ønskede stegegrad. Lad det trække lunt og tildækket under stanniol i 2-3 min.
Pisk sennep med samme mængde god eddike, fx rødvinseddike eller balsamico og pisk derefter den dobbelte mængde god olivenolie, som der er senneps/eddike blanding. Vend med skyllet og slynget salat.
Som vist på billedet. Skær kødet ud ved bordet, og del bøffen.
Velbekomme!
Denne striploin steak er af økologisk dansk oksefilet. Kødet er skåret ud i store bøffer til 2 eller 3 personer - så de skal altså deles. Grunden til at vi skærer dem således er fordi de dermed er nemmere at stege korrekt og samtidigt gør vi det for at holde så godt som muligt på saft og kraft.
Mesclun er en blanding af små, spæde salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,
Kundekommentarer ()