Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Rør 25 g blødt smør pr. person med mosede ansjoser, hakkede kapers, revet peberrod og hakket persille (brug det halve her). Fordel blandingen på citronskiver. Alternativt kan du blot toppe en skive smør med de samme ingredienser som på billedet. Men det smager nu godt at røre smørret!
Skær kartoflerne i mindre stykker, og kog dem i godt saltet vand i 6-8 minutter. Kom evt. 1 tsk. natron i vandet efter 5 minutter. Det får kartoflerne til at sprække så dejligt og gør, at de blir ekstra lækre og sprøde, når du senere braser dem.
Dryp de næsten møre kartofler af i en sigte, og lad dem dampe af i 2-3 min. Steg dem gyldne på en pande i lidt smør og olie. Krydr med salt og peber, og drys med det sidste persille.
Steg kødet på en god solid pande i en smule meget varm olie, til det har opnået din ønskede stegegrad. Kokken her foretrækker medium rare (ca. 54-55 grader i kernen).
Sørg for at krydre godt med sort peber og god flagesalt. Lad kødet trække lunt og tildækket med låg eller stanniol i 5-6 min., inden det trancheres.
Kom ærterne i en lille kasserolle med en smule vand i bunden. Kom en klat smør og lidt salt ved, og kog ærterne under låg i 2 min. Dræn vandet fra.
Som vist på billedet.
Denne striploin steak er af økologisk dansk oksefilet. Kødet er skåret ud i store bøffer til 2 eller 3 personer - så de skal altså deles. Grunden til at vi skærer dem således er fordi de dermed er nemmere at stege korrekt og samtidigt gør vi det for at holde så godt som muligt på saft og kraft.
ANSJOSER ALLE KAN LIDE
Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.
UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER
Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.
Kundekommentarer ()