
Dræn bønnerne for vand og kom dem op i en gryde sammen med krydderi og creme fraiche - og lidt salt og friskkværnet peber. Lad bønnerne koge godt igennem, stille og roligt.
Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Kog dem møre i en gryde med rigeligt, letsaltet vand.
Skær svampene i mundrette bidder og steg dem et par minutter på en godt varm pande, i en smule olie. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Når kartoflerne er møre kommer du dem op i gryden til bønnerne - og det samme med svampene.
Skær spidskålet ud i grove stykker (fjern stokken) og kom dem op i en skål. Skyl persillen og pluk den ud i blade. Snit stilkene fint med en skarp kniv.
Kom persilleblade, stilke, fintrevet citronskal, lidt saft og et skud olivenolie op til kålen og vend det hele rundt.
Smag bønnestuvningen til en sidste gang og anret den i bunden af en dyb tallerken med kålsalaten ovenpå.
Velbekomme!
Basquaise krydderi indeholder:
35% paprikaflager, 30% sød paprika, 25% gurkemeje 5% orangeskal, 4% piment d’espelette, 1% safran.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften