0
Stuvede linser med svampe, bagt græskar og krydrede agurker

Stuvede linser med svampe, bagt græskar og krydrede agurker

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

hokkaido græskarovn
1 min.
Bag græskar

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær græskaret i store både - du behøver ikke skrælle.

Gnid dem med lidt olivenolie og salt og bag dem på en bageplade i oven til de har tager lidt farve i kanterne og er møre - ca. 25 min.

grønne linserkasserolle
5 min.
Kog linserne

Kog linserne i rigeligt vand i en kasserolle med lidt salt. De skal koge ca. 15 min.

creme fraiche 38%portobellosvampeGryde
10 min.
Stuv svampene

Skær svampene i mundrette stykker.

Sæt en gryde over ved høj varme og tilsæt lidt olie. Steg svampene 2-3 min. Krydr med lidt salt og skru lidt ned for gryden. Kom creme fraiche op i og kog det op.

Shichimi tôgarashiagurkskål
20 min.
Marinér agurkerne

Skær agurkerne i store, rustikke chunks. Kom dem op i en skål og vend dem sammen med krydderblandning, lidt salt og et par dråber olivenolie.

Hak peanuts groft og kom dem op til agurkerne.

30 min.
Anretning

Vend de drænede linser sammen med svampesaucen og smag til en sidste gang med sort peber og salt.

Anret på en tallerken med bagt græskar og agurker.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Shichimi tôgarashi blev oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, birkes, hampefrø, ingefær, hvidløg, shiso og noritang.

Vores indeholder: 

Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.