Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær græskaret i store både - du behøver ikke skrælle.
Gnid dem med lidt olivenolie og salt og bag dem på en bageplade i oven til de har tager lidt farve i kanterne og er møre - ca. 25 min.
Kog linserne i rigeligt vand i en kasserolle med lidt salt. De skal koge ca. 15 min.
Skær svampene i mundrette stykker.
Sæt en gryde over ved høj varme og tilsæt lidt olie. Steg svampene 2-3 min. Krydr med lidt salt og skru lidt ned for gryden. Kom creme fraiche op i og kog det op.
Skær agurkerne i store, rustikke chunks. Kom dem op i en skål og vend dem sammen med krydderblandning, lidt salt og et par dråber olivenolie.
Hak peanuts groft og kom dem op til agurkerne.
Vend de drænede linser sammen med svampesaucen og smag til en sidste gang med sort peber og salt.
Anret på en tallerken med bagt græskar og agurker.
Velbekomme!
Shichimi tôgarashi blev oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, birkes, hampefrø, ingefær, hvidløg, shiso og noritang.
Vores indeholder:
Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.
Kundekommentarer ()