0
Stuvede linser med svampe, bagt græskar og krydrede agurker

Stuvede linser med svampe, bagt græskar og krydrede agurker

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Sesam, Nødder, Soya, Jordnødder, Cashewnødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

hokkaido græskarovn
1 min.
Bag græskar

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær græskaret i store både - du behøver ikke skrælle.

Gnid dem med lidt olivenolie og salt og bag dem på en bageplade i oven til de har tager lidt farve i kanterne og er møre - ca. 25 min.

grønne linserkasserolle
5 min.
Kog linserne

Kog linserne i rigeligt vand i en kasserolle med lidt salt. De skal koge ca. 15 min.

creme fraiche 38%portobellosvampeGryde
10 min.
Stuv svampene

Skær svampene i mundrette stykker.

Sæt en gryde over ved høj varme og tilsæt lidt olie. Steg svampene 2-3 min. Krydr med lidt salt og skru lidt ned for gryden. Kom creme fraiche op i og kog det op.

Shichimi tôgarashiagurkerskålcashewnødder
20 min.
Marinér agurkerne

Skær agurkerne i store, rustikke chunks. Kom dem op i en skål og vend dem sammen med krydderblandning, lidt salt og et par dråber olivenolie.

Hak nødder groft og kom dem op til agurkerne.

30 min.
Anretning

Vend de drænede linser sammen med svampesaucen og smag til en sidste gang med sort peber og salt.

Anret på en tallerken med bagt græskar og agurker.

Velbekomme!

Bonusinfo

Oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, valmuefrø, hampfrø, ingefær, hvidløg, shiso og nori.

Vores indeholder: 

Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?