0
Stuvet krondyr med linser, rucola og appelsin
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

grønne linser
1 min.
Linser

Sæt linserne over at koge i rigeligt, saltet vand i ca. 15 min.

creme fraiche 38%løgbasquaise krydderikrondyr i strimler
3 min.
Stuvning

Skræl løgene, og skær dem i strimler. 

Find en stor gryde frem, sæt den over ved mellem varme, og tilsæt lidt olivenolie.

Steg løgene i 3-4 min., til de er møre, og har taget en smule farve i kanterne. Tag dem op af gryden.

Tilsæt lidt ny olie til gryden, og brun kødet på høj varme i 2-3 min.

Skru så ned for gryden igen, og kom løg, krydderblanding og creme fraiche op i gryden. Giv det et kort opkog, og sæt til side til senere.

rucolaappelsinpære
15 min.
Grønt

Skær pæren i små tern. 

Skræl appelsinen, og skær den i skiver og derefter i mundrette stykker.

Bland pære, appelsin og rucola sammen i en skål med et par dråber olivenolie og godt med friskkværnet sort peber.

25 min.
Stuvning

Kog stuvningen op igen, og lad creme fraichen simre lidt, så den tykner en smule. Smag til med salt og friskkværnet peber.

30 min.
Anretning

Anret de drænede linser i en dyb tallerken med stuvningen ovenpå og den grønne salat på siden.

NB: På billedet er der benyttet pølser, men du modtager krondyr i strimler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Basquaise krydderi indeholder:

35% paprikaflager, 30% sød paprika, 25% gurkemeje 5% orangeskal, 4% piment d’espelette, 1% safran.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
929 kcal
Fedt:
53,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
18,9 g
Kulhydrat:
44,9 g
heraf sukkerarter:
16,8 g
Kostfibre:
15,9 g
Protein:
45,4 g