Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt linserne over at koge i rigeligt, saltet vand i ca. 15 min.
Skræl løgene, og skær dem i strimler.
Find en stor gryde frem, sæt den over ved mellem varme, og tilsæt lidt olivenolie. Steg løgene i 3-4 min., til de er møre, og har taget en smule farve i kanterne. Tag dem op af gryden.
Tilsæt lidt ny olie til gryden, skru op på høj varme, og brun kødet i 2-3 min. Skru så ned for gryden igen, og kom løg, krydderblanding og creme fraiche op i gryden. Giv det et kort opkog, og sæt til side til senere.
Skær pæren i små tern. Skræl appelsinen, og skær den i skiver og derefter i mundrette stykker.
Bland pære, appelsin og rucola sammen i en skål med et par dråber olivenolie og godt med friskkværnet sort peber.
Kog stuvningen op igen, og lad creme fraichen simre lidt, så den tykner en smule. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Anret de drænede linser i en dyb tallerken med stuvningen ovenpå og den grønne salat på siden.
NB: På billedet er der benyttet pølser, men du modtager krondyr i strimler.
Basquaise krydderi indeholder:
35% paprikaflager, 30% sød paprika, 25% gurkemeje 5% orangeskal, 4% piment d’espelette, 1% safran.
Kommentarer og forslag til opskriften