0
Stuvet nakke af krondyr med bagte jordskokker og pæresalat

Stuvet nakke af krondyr med bagte jordskokker og pæresalat

Hovedingrediens:
Vildt
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jordskokker
1 min.
Jordskokker

Tænd ovnen på 230 grader varmluft.

Skrub jordskokkerne grundigt med en svamp eller børste. Hvis de er store, kan du dele dem, så de ender med at være ca. på størrelse med en golfbold. Ellers lader du dem blot være hele. Vend jordskokkerne med lidt god olivenolie og krydder med salt og friskkværnet peber.

Bag dem på en bradepande til de har taget godt med farve og er blevet møre - ca. 25 min.

Krondyr nakkefilet
5 min.
Krondyr

Dup krondyrkødet tør med et stykke køkkenrulle. Hvis der er nogen store, synlige sener kan du fjerne dem med en lille kniv - ellers skærer du kødet ud i tern på ca. 2x2 cm. 

Kom kødet op i en gryde og dæk med rigeligt vand. Bring vandet i kog og lad kødet simre stille og roligt i ca. 20 min. Husk at skumme og fjerne urenheder fra vandet undervejs.

pærerbladselleri
15 min.
Salat

Skyl pære og bladselleri. Dryp det hele grundigt af. 

Skær pæren ud i tynde både og snit bladsellerien i tynde skiver. Bland det hele i en skål og krydr med lidt friskkværnet peber - men ingen salt! 

creme fraiche 38%hvidløg
20 min.
Stuvning

Pil hvidløget og snit det fint med en kniv.

Sæt en lille kasserolle over ved mellem varme og tilsæt lidt olivenolie. 

Sautér hvidløget i olien til det er blevet mørt - 2-3 min. Det må ikke tage farve. Tilsæt herefter creme fraichen og giv den et kort opkog.

Tag kødet op af kogevandet og tilsæt kødet til stuvningen. Smag til med salt og friskkværnet peber og giv det evt. et opkog mere, så stuvningen binder på kødet.

 

30 min.
Anretning

Anret jordskokker og det stuvede kød på en tallerken med salaten ved siden af.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?