0
Sukkertang-suppe med jordskokker og porrer, dertil sprød bacon og sej-fritters

Sukkertang-suppe med jordskokker og porrer, dertil sprød bacon og sej-fritters

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Suppe: Soigner/skræl jordskokker, kartofler, porre (gem 1/3 af porrerne til sej-fritterne), skalotteløg og hvidløg, og skær det ud i grove stykker. Smelt lidt smør og olivenolie i en stor tykbundet gryde, og sauter grøntsagerne deri, uden de tager farve. Tilsæt 2/3 dele af tangen, og krydr med salt og peber. Dæk med vand og lad det simre i ca. 20 minutter. Tilsæt piskefløden, bring til kogepunktet, sluk og lad suppen trække under låg i 5 minutter. Blend suppen med en stavblender eller i en almindelig blender. Smag til med salt og peber. Er suppen for tyk, kan du justere med lidt vand.

Fritters: Skyl den gemte 1/3 af porrerne grundigt og skær dem i rustikke strimler på langs. Del fisken i stykker på ca. 1-2 cm bredde og drys dem med salt og tang. Lad dem trække 5 minutter. Rør imens en lind dej af 1-2 æg pisket sammen med hvedemel, til dejen får konsistens som tapetklister (til 1 æg bruges ca. 1/2 dl. mel). Har du ikke æg, bruger du bare lidt fløde eller vand. Vend torsk, porre og dej sammen. Steg stykkerne på en varm pande i godt med neutral olie. Steg kun på den ene side, og lad være med at pille for meget ved stykkerne. De skal blive gyldne og sprøde. Når du fornemmer, at stykkerne er ved at være flot gyldne, tilsætter du 3-4 små klatter smør, og sætter panden ind i en forvarmet ovn ved 225 grader i 5 minutter. Vend fritterne ud på en tallerken med stegesiden opad. Pas på, du ikke brænder dig på fedtstoffet.

NB. Hvis din pande ikke kan tåle at komme i en varm ovn, kan du vende fritterne ud på en bageplade med bagepapir i bunden, og sætte den i ovnen.

Sprød bacon: Steg baconen sprød i ovnen, mens denne varmer op. Dryp af på fedtsugende papir.

Anretning: Server suppen direkte fra gryden med sprød bacon og fritter ved siden af. Bræk stykker af fritterne, kom dem ned i suppen og drys med bacon.

Bonusinfo

Sukkertang (Saccharina Latissima) har en smuk og ravgylden farve og en mild, sød og saltet smag. Sukkertangen har fået sit navn da den udskiller et sødt-smagende stof kaldet manitol. Sukkertang indeholder også glutaminsyre, som er en aminosyre der giver den unikke umami-smag.

Vi bruger den flittigt i supper, salater, saucer, som drys på ægget og til masser af andre ting. Prøv også at riste små stykker sukkertang i smør eller olie på en varm pande, og du får de lækreste, sprøde tangchips.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?