0
Sunde fiskefrikadeller med kartofler, gulerødder og havregryn – dertil blomkålsris med dild

Sunde fiskefrikadeller med kartofler, gulerødder og havregryn – dertil blomkålsris med dild

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.

Kog risene efter anvisning på posen.
Skræl gulerødder og bagekartofler, og riv begge dele på den fine side af et rivejern.
Drys lidt fint salt på de revne grøntsager, knug dem, vend dem rundt, og lad dem hvile i 5 minutter.

5 min.

Pluk og skyl dilden, og hak den fint.
Kom det hakkede fiskekød i en skål, og rør det sejt med salt (ca. 1 tsk. til 600 g). Når farsen røres sej med salt, binder den bedre væsken, og har sværere ved at skille.
Tilsæt æg og havregryn, brug ca. 3/4 dl havregryn til 450 g hakket fiskekød og 1 dl havregryn til 600 g hakket fiskekød.
Har du ikke havregryn, erstattes de af 1 spsk. kartoffel- eller hvedemel pr. 150 g.

10 min.

Pil og riv skalotteløgene på den fine side af et rivejern, og rør dem i farsen.
Tilsæt fløde lidt ad gangen, og rør godt rundt, til farsen har en passende konsistens.
Pres væden helt ud af de revne grønsager ved at knuge dem kraftigt med hænderne, og rør dem i farsen.
Tilsæt til sidst hakket dild (brug det halve her), og lad farsen hvile i 5 minutter i køleskabet.

15 min.

Steg dellerne ved jævn til høj varme i halvt smør og halvt neutral olie.
Det er vigtigt at have god tålmodighed, når du steger fiskedeller, således at de får en flot gylden og sprød stegeskorpe, inden du vender dem. Kom de stegte deller i et ildfast fad, og steg dem færdige i en 180 grader varm ovn i 10 minutter, mens du laver blomkålsris.
Del blomkålet i små buketter, eller hak det groft. Steg kålet sprødt og gyldent på panden, hvor du stegte fiskefrikadellerne. Kom evt. lidt mere smør på, mens du steger. Krydr med salt og peber.
Vend de stegte blomkål sammen med de kogte ris og det sidste hakkede dild (gem dog en lille smule til pynt). Smag blandingen til med salt og peber samt en smule citronsaft og sukker.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet, og drys med det sidste dild.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?