0
Suppe med beder, kartofler og karryolie
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sesam, Nødder, Soya, Jordnødder, Cashewnødder, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartoflergule beder
1 min.
Grønt

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skræl bederne, og skrub kartoflerne. Skær begge dele i tern, og læg kartoflerne og ca. halvdelen af bederne til side til suppen.

Den anden halvdel af bederne vender du med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bag dem i ovnen i ca. 25 min., til de er møre og har taget en smule farve.

kikærter i vand
10 min.
Kikærter

Dræn kikærterne grundigt for vand.

Bred dem ud på en flad bageplade, dryp med lidt olivenolie, og krydr med salt. Sæt kikærterne ind i ovnen under bederne, og bag i ca. 15 min., til de er sprøde.

kartoflergule bedercreme fraiche 38%
15 min.
Suppe

Find en stor gryde frem, tilsæt et godt skud olivenolie, og sæt den over ved mellem varme. Sauter kartofler og beder et par minutter, og kom vand i, så grøntsagerne lige nøjagtigt er dækket. Lad dem koge stille og roligt, til de er helt møre.

Kom creme fraichen op i gryden, og blend det hele til en lind, tyk suppe. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

cashewnødderæblergaram masala
20 min.
Karryolie

Mens suppen koger, kan du komme krydderiet op i en lille skål og mætte det med olivenolie.

Skyl æblet, og skær det i tern.

Rist nødderne på en tør pande, og hak dem derefter groft med en kniv.

30 min.
Anretning

Anret suppen i en dyb tallerken med sprøde kikærter, bagte beder, æbler, nødder og karryolie drysset rundt.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?