0
Suppe på kartoffel, pastanik & sukkertang, dertil sprøde kuller-porre fritter

Suppe på kartoffel, pastanik & sukkertang, dertil sprøde kuller-porre fritter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Suppe
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartoflerpastinakporrerskalotteløghvidløgfløde 38% (piskefløde)sukkertang, flager
1 min.
Suppe:

Skræl pastinakker, kartofler, porre (gem 2/3 af porrerne til sej-fritterne), skalotteløg og hvidløg, og skær det hele ud i grove stykker. Smelt lidt smør og olivenolie i en stor tykbundet gryde, og sauter grøntsagerne deri, uden at de tager farve. Tilsæt 2/3 dele af sukkertangen, og krydr med salt og peber. Dæk med vand, og lad det simre i ca. 15-20 minutter. Tilsæt piskefløden, bring til kogepunktet, sluk og lad suppen trække under låg i 5 minutter. Blend suppen med en stavblender eller i en almindelig høj blender. Smag til med salt og peber. Er suppen for tyk, kan du justere med lidt vand.

kullerfilet uden skindporreræg2
15 min.
Sprøde kuller-porre fritters

Skyl den gemte 1/3 af porrerne grundigt og skær dem i rustikke strimler på langs. Del fisken i stykker på ca. 1-2 cm bredde og drys dem med salt og tang. Lad dem trække 5 minutter. Rør imens en lind dej af æg pisket sammen med hvedemel, til dejen får konsistens som tapetklister (til 1 æg bruges ca. 1/2 dl. mel). Vend fisk, porre og dej sammen. Steg i små klatter på en varm pande i godt med neutral olie. Steg kun på den ene side, og lad være med at pille for meget ved fritterne. De skal blive gyldne og sprøde. Når du fornemmer, at fritterne er ved at være flot gyldne, tilsætter du 3-4 små klatter smør, og sætter panden ind i en forvarmet ovn ved 225 grader i 5 minutter. Vend fritterne ud på en tallerken med stegesiden opad. Pas på, du ikke brænder dig på fedtstoffet.

NB. Hvis din pande ikke kan tåle at komme i en varm ovn, kan du vende fritterne ud på en bageplade med bagepapir i bunden, og sætte den i ovnen.

40 min.
Anretning:

Server suppen direkte fra gryden med sprøde fritter ved siden af. Bræk stykker af fritterne, kom dem ned i suppen og drys evt. med det sidste sukkertang.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Sukkertang (Saccharina Latissima) har en smuk og ravgylden farve og en mild, sød og saltet smag. Sukkertangen har fået sit navn da den udskiller et sødt-smagende stof kaldet manitol. Sukkertang indeholder også glutaminsyre, som er en aminosyre der giver den unikke umami-smag.

Vi bruger den flittigt i supper, salater, saucer, som drys på ægget og til masser af andre ting. Prøv også at riste små stykker sukkertang i smør eller olie på en varm pande, og du får de lækreste, sprøde tangchips.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?