0
Supreme af kylling med sprødt skind, blød polenta, romainesalat med abrikoser og solsikkekerner

Supreme af kylling med sprødt skind, blød polenta, romainesalat med abrikoser og solsikkekerner

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kyllingebryst: Brun kyllingebrysterne med skindsiden nedad på en medium varm pande i lidt neutral olie. Når skindet er sprødt og gyldent, vendes kødet og brunes kort tid på den anden side. Krydr med salt og peber, læg brysterne i et ovnfast fad og steg dem færdige i en 210 grader forvarmet ovn i 5-8 min. Lad dem trække et lunt sted i 4-5 min. før de evt. skæres i skiver.

Polenta: Kog 7,5 dl letsaltet vand (eller sødmælk hvis du vil være lidt ekstra god ved dig selv) op og rør med polentaen. Kog ved medium til lav varme under konstant omrøring i 2-3 minutter. Lad den hvile 4-5 minutter under låg. Rør med revet pecorino, 2-3 spsk. af din bedste olivenolie eller lidt koldt smør og smag til med salt og peber.

Sennepsvinaigrette: Pres saften fra citronen, og kom den i en lille skål sammen med lidt sukker – rør til det er opløst. Rør herefter sennep i. Tilsæt herefter så meget af din bedste olivenolie, så det svarer til det dobbelte af citronsaft, sukker og sennep tilsammen.

Ristede solsikkekerner: Kom solsikkekerner i et ildfast fad og drys med lidt olivenolie samt fint salt. Rist dem gyldne i ovnen ved 185 grader i 6-8 min., og knus dem let i en morter.

Salat: Del romainesalat i mundrette stykker. Skær abrikoser i små tern, og vend det hele sammen i sennepsvinaigretten. Drys med de ristede solsikkekerner.

Anretning: Som anvist på billedet.

Fif: Gem evt. lidt a polentaen til dagen efter, hvor den smager skønt skåret i skiver og stegt sprød i lidt olie på en pande!

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?