0
Sur sød laks med dild, nye løg og speltkerner

Sur sød laks med dild, nye løg og speltkerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
speltkerner
1 min.
Spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min, til den er mør.

dildløggulerodrød chili
3 min.
Grøntsagerne

Pil det yderste lag af løget, skræl guleroden, og skyl begge dele grundigt ligesom dild og chili (udelad kernerne, hvis retten ikke skal være for stærk). Hak løg og chili i tynde skiver. Skær gulerod i stave, og pluk dildbladene fra stilken. 

ASC laks med skindnam pla (fiskesauce)hvedemel
15 min.
Fisken

Skær fisken i stykker på 2x2 cm., og kom dem i en skål. Vend fiskestykkerne med halvdelen af fiskesaucen og 1 spsk. hvedemel pr. person.

citronrød chili
20 min.
Sur sød sovsen

Rør det sidste fiskesauce med citronsaft, og tilsæt chilien og 1 tsk. sukker pr. person. 

ASC laks med skindgulerodløgdild
25 min.
Stegning

Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person, og fisken steges på den ene side i ca. 1 min., til den er gylden. Tilsæt løg og gulerod, og steg i yderligere 2 min., indtil grøntsagerne er møre. Sluk for varmen, tilsæt sursødsovs og dild, og vend hurtigt rundt.

35 min.
Anretning

Fordel spelten i dybe skåle, og anret fiskeretten henover.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?