0
Sur-sød stegte Hopballe kyllingevinger med iceberg og blue cheese dressing samt stegte sprøde kartofler

Sur-sød stegte Hopballe kyllingevinger med iceberg og blue cheese dressing samt stegte sprøde kartofler

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Fjerkræ
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Hopballe Mølle kylling, vingerSød chilisauce
1 min.
Sur-sød stegte Hopballe kyllingevinger:

Kom kyllingevingerne i en skål. Krydr dem med salt og sur-sød chilisauce, og vend dem rundt et par gange. Kom kyllingevingerne på bageplader med bagepapir i et lag, og steg dem, til de er gyldne og møre i en 200 grader forvarmet ovn. Det tager typisk 30-40 min. Vend vingerne rundt et par gange undervejs, og pas på de ikke brænder på - der er en del sukker i sur-sød chilisaucen. 

melede kartofler
10 min.
Stegte kartofler:

Skræl kartoflerne, og del dem i 6-8 både hver. Giv dem et opkog i rigeligt, godt saltet vand i 5-6 min. Dræn vandet fra, og lad kartoflerne dampe helt af. Vend dem rundt med godt med olivenolie, og krydr med salt og masser af sort peber. Friter kartoflerne i 180 grader varm neutral olie, eller kom dem på en bageplade med bagepapir på (undgå at de ligger i lag). Steg kartoflerne i en forvarmet ovn ved 225 grader, til de er lækkert sprøde og gyldne.

lindbjerg bluemayonnaisecreme fraiche 18%hvidløgzittauerløgcitron
20 min.
Blue cheese dressing:

Pres citronen, og rør citronsaft med mayonnaise og creme fraiche. Smuldr den blå ost deri, og tilsæt finthakket hvidløg og løg. Smag til med salt og sort peber. Lad dressingen trække i ca. 15 min.

iceberg
25 min.
Iceberg med blue cheese dressing:

Del icebergsalaten i kvarte, og hæld blue cheese dressing over.

40 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Lindbjerg blue fremstilles af komælk fra halvøen Salling. Osten fremstilles efter de gode gamle principper fra Frijsenborg Herregårdsmejeri i Hammel. Mejeriet bruger den gamle opskrift til denne herlige blåskimmel, som modnes i GRAND fromages affinager. Osten er blød og smidig ost, med en god afbalanceret smag fra blåskimmelen.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?