Salat: Skær tomaterne i tern og hak 1 fed hvidløg fint. Pluk basilikumbladene af stilkene og striml dem fint. Vend tomater, hvidløg, basilikum, citronsaft fra ca. ¼ citron, lidt olie, salt og peber sammen og lad det trække 10 min. ved stuetemperatur. Smag til med mere citronsaft, salt og peber.
Fisk: Smelt smørret over middel varme og rør 1 fed finthakket hvidløg i til det lige begynder at dufte. Krydr sværdfiskebøfferne med salt og peber, læg dem i et lille ildfast fad og dryp hvidløgssmørret over. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader og bag bøfferne 5 min. Vend dem og bag yderligere 5 min. til fisken er mør – pas på den ikke får for meget, da kødet let bliver tørt. Tag fadet ud, fordel tomat/basilikumsalaten ovenpå og drys med smuldret feta og oliven.
Server straks med kartoffelklodser bagt i ovn med citronskal og oregano og godt groft brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften