Fisk: Skær sværdfisken i bøffer, pensl dem med et tyndt lag olie og krydr med salt og peber. Grill bøfferne kortvarigt på begge sider til de lige har fået grillstriber og læg dem i et lille ildfast fad. Hak 1 skalotteløg og 1 fed hvidløg fint og sauter dem klare i lidt olie. Hak olivenerne groft og kom dem ved sammen med vin og kapers. Lad det koge lidt ind og rør smørret i. Fordel det over bøfferne og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 15 min. Halver imens tomaterne og hak persillen groft. Tag fadet ud, vend tomater og persille i "fonden" og bag yderligere 5 min. (eller til fisken lige er mør, men ikke tør).
Couscous: Kog fonden op i en gryde og kom couscoussen i. Rør rundt og lad det lige koge op. Sluk for varmen, lad couscoussen trække på eftervarme i 10 min. til det er mørt og lad det efterfølgende køle lidt ned. Hak 1 skalotteløg, 1 fed hvidløg og de blandede krydderurter (fx persille, mynte og dild) fint. Pisk 4 spsk. olivenolie, 2 spsk. citronsaft, salt og peber sammen og vend det sammen med couscous, de 2 slags løg og krydderurterne. Lad det marinere 15 min. og smag til med citronsaft, salt og peber.
Server sammen med en græsk salat og tzatziki.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kommentarer og forslag til opskriften