Salat: Snit løg og fennikel i tynde skiver og blancher dem i letsaltet vand. Læg dem på et rent viskestykke og dup dem tørre. Læg dem i en skål sammen med hakket dild, saften fra den halve citron (skallen skal bruges til fisken), 3 spsk. god olivenolie, salt og peber. Vend hurtigt sammen og smag til.
Fisk: Topping: Fjern skorpen på brødet og læg resten i en foodprocessor sammen med kapers, ansjoser, soltørrede tomater, oliven, revet citronskal, hvidløg (fjern skallen først), plukkede krydderurter (fx timian, persille og mynte), olie (ca. 5 spsk.), peber og lidt salt. Hak det godt sammen til en ensartet masse. Læg fisken i et smurt ovnfast fad og fordel toppingen på fisken. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min. (sværdfisk må endelig ikke få for lang tid, da den er tør i sig selv).
Server sammen med råstegte kartofler, en god tomatsalat og italiensk brød.
ANSJOSER ALLE KAN LIDE
Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.
UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER
Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.
Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kommentarer og forslag til opskriften