0
Svampe i grøn curry med kokosmælk, forårsløg og penne

Svampe i grøn curry med kokosmælk, forårsløg og penne

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Allergener:
Nødder

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

penne, glutenfri
1 min.
Kog pasta

Start med at sætte en stor gryde vand over at koge til pasta i. Husk et godt skud salt. Når vandet bulderkoger, tilsætter du pastaen, og koger til den er mør med let bid. Smag dig frem.

portobellosvampegrøn karry pastakokosmælkforårsløg
5 min.
Lav curryen

Skær svampene i tykke skiver, og forårsløgene i 3-4 cm. lange stykker.

Sæt en pande eller wok over ved høj varme, og steg svampene i en smule olie i 3-4 min., til de er møre og har taget farve. Tilsæt så currypasten til panden, og lad den stege med et minut eller to. Kom kokosmælken op i panden sammen med forårsløgene, og lad retten simre i 3-4 min.

korianderradiser
20 min.
Skær det grønne

Skær radiserne ud i kvarte, og hak korianderen groft med en kniv - både stilke og blade.

radiserkorianderlime
30 min.
Anretning

Smag curryen til med masser af limesaft, salt og evt. soya hvis du har. Anret de drænede penne i en dyb tallerken, og hæld curryen over. Drys med koriander og rå radiser.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.