0
Svampebøf med søde kartofler, pesto og dampede porrer

Svampebøf med søde kartofler, pesto og dampede porrer

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

basilikum pestosøde kartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Skær kartoflerne i grove både og vend dem med lidt olivenolie og salt. Bag dem i ovnen ca. 25 min. til de er møre.

Når kartoflerne er færdige, vender du dem i en skål med pestoen.

porre
5 min.
Damp porrerne

Skær porren i ca. 5-6 cm lange stykker. Læg dem op i en gryde, der er stor nok til, at alle porrerne rører bunden. Krydr med lidt salt og kom en mængde vand i gryden, så bunden lige er dækket.

Damp porrerne under låg ca. 6-7 min. til de er møre.

svampebøffen
10 min.
Steg bøffen

Varm en stor pande op ved høj varme, tilsæt lldt olie og steg bøffen ca. 4-5 min. i alt på begge sider.

babyspinatcitron
15 min.
Færdiggør porrerne

Hæld overskydende vand fra porrerne og tilsæt lidt olivenolie til gryden. Kom spinat, masser af fintrevet citronskal, masser af groftkværnet sort peber og lidt salt ned i gryden og vend forsigtigt rundt, så varmen får spinaten til at falde en smule sammen. 

30 min.
Anretning

Anret kartofler med pesto, spinat, porrer og bøffen på en tallerken.

Velbekomme!

Bonusinfo

Svampebøffen fra PLANTESLAGTERNE er en økologisk plantebaseret bøf af champignon, rødbeder og brune ris smagt til med frisk timian.

Med godt bid fra de grove grøntsager og ris, egner bøffen sig perfekt til burgere, eller for sig selv til salat, samt til sovs og kartofler. 

Tilberedes på en pande eller i ovn indtil gennemvarm. 

 

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?