0

Svampefyldte rødtungeruller på bund af cremet rødbederisotto

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Risotto: Skyl risottorisene godt under koldt vand, rens for evt. sten og urenheder og hæld dem i en sigte, så de kan dryppe af. Skræl rødbederne og skær dem i fine små tern. Hak skalotteløg og hvidløg fint og sauter dem sammen med timianblade i lidt olie i en gryde. Tilsæt de afdryppede ris og sauter til risene begynder at blive gennemsigtige. Tilsæt balsamico og hvidvin og rør rundt til væden er helt opsuget af risene. Tilsæt rødbederne og start med kalvefonden: Tilsæt lidt ad gangen og rør til væden er blevet optaget, før du tilsætter mere. Fortsæt til risene er møre, og konsistensen er blød og let flydende. Smag til med rigeligt friskrevet parmesanost, salt og peber.

Fisk: Rens svampene, del dem i ensartede stykker og sauter dem i lidt olie (krydr med salt og peber undervejs) til de er gyldne, og væden er fordampet. Hak svampene groft og bland dem sammen med finthakkede krydderurter (fx dild, basilikum og persille) - gem lidt krydderurter til at pynte med. Læg fileterne på en række og krydr dem let med salt og peber. Fordel svampefyldet på fileterne, rul dem sammen og læg dem med samlingen nedad i et ovnfast fad. Dryp med en smule olie, dæk til med stanniol og bag rullerne i en 200 grader varm ovn i 10-12 min.

Anret risottoen i dybe tallerkner, top med de fyldte fiskeruller og drys med krydderurter.

Server sammen med en sprød grøn salat med syrlig dressing og groft kerne(rug)brød til.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?