Kastanjer: Tænd ovnen på grill og fyld et fad med salt. Rids et kryds i kastanjernes spidse ende. Sæt kastanjerne i saltet med krydset opad og rist dem i 10-20 min. til skallen begynder at revne og åbne sig – kom en lille klat smør i hvert hul og giv dem 5 minutter mere i ovnen nu ved 150 grader. Pil kastanjerne og hak dem groft.
Svampesuppe: Rens svampene og skær dem i skiver. Pil og hak skalotteløg og hvidløg groft og pluk timianen. Varm lidt smør op i en tykbundet gryde og rist svampene gyldne sammen med de hakkede kastanjer. Tilsæt finthakket skalotteløg, hvidløg og timian og krydr med salt og sort peber. Sautér det hele i 2-3 min. ved middel varme. Tag 1/3 af svampe/kastanjeblandingen fra og hold det lunt. Hæld fonden i gryden og tilføj vand så det står et par cm over svampene. Kog op og lad det simre i 10 min. Tilsæt fløde og kog igennem et par minutter. Blend suppen helt glat med en stavblender eller i en almindelig blender – juster tykkelsen med lidt vand/fløde. Smag til med salt og sortpeber og hold suppen varm.
Fisk: Del fisken i portionsstykker og læg fileterne med skindsiden opad i et ovnfast fad med lidt olivenolie i bunden. Krydr med salt og peber på begge sider. Sæt fadet i en 160 grader forvarm ovn i ca. 12-15 min. Pil forsigtigt skindet af fisken inden du spiser den.
Boller: Bag manitobabollerne i en 180 grader forvarm ovn i 3-4 minutter.
Anretning: Som vist på billedet – kom de lune svampe/kastanjer i midten af en varm dyb tallerken – kom suppe i og læg fisken ovenpå – dryp med lidt god olivenolie og server de bagte boller dertil.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.
Kundekommentarer ()