0
Svampesuppe med kastanjer og ovnbagt kuller

Svampesuppe med kastanjer og ovnbagt kuller

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kastanjer: Tænd ovnen på grill og fyld et fad med salt. Rids et kryds i kastanjernes spidse ende. Sæt kastanjerne i saltet med krydset opad og rist dem i 10-20 min. til skallen begynder at revne og åbne sig – kom en lille klat smør i hvert hul og giv dem 5 minutter mere i ovnen nu ved 150 grader. Pil kastanjerne og hak dem groft.

Svampesuppe: Rens svampene og skær dem i skiver. Pil og hak skalotteløg og hvidløg groft og pluk timianen. Varm lidt smør op i en tykbundet gryde og rist svampene gyldne sammen med de hakkede kastanjer. Tilsæt finthakket skalotteløg, hvidløg og timian og krydr med salt og sort peber. Sautér det hele i 2-3 min. ved middel varme. Tag 1/3 af svampe/kastanjeblandingen fra og hold det lunt. Hæld fonden i gryden og tilføj vand så det står et par cm over svampene. Kog op og lad det simre i 10 min. Tilsæt fløde og kog igennem et par minutter. Blend suppen helt glat med en stavblender eller i en almindelig blender – juster tykkelsen med lidt vand/fløde. Smag til med salt og sortpeber og hold suppen varm.

Fisk: Del fisken i portionsstykker og læg fileterne med skindsiden opad i et ovnfast fad med lidt olivenolie i bunden. Krydr med salt og peber på begge sider. Sæt fadet i en 160 grader forvarm ovn i ca. 12-15 min. Pil forsigtigt skindet af fisken inden du spiser den.

Boller: Bag manitobabollerne i en 180 grader forvarm ovn i 3-4 minutter.

Anretning: Som vist på billedet – kom de lune svampe/kastanjer i midten af en varm dyb tallerken – kom suppe i og læg fisken ovenpå – dryp med lidt god olivenolie og server de bagte boller dertil.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?