Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Læs opskriften grundigt igennem inden start.
Start med at skære champignons i kvarte og pluk østershatte ud i strimler med fingrene. Snit bladselleri i tynde skiver og pluk timianen ud i blade.
Snit hvidløget i tynde skiver.
Find en stor gryde frem og tilsæt et godt skud olivenolie. Steg svampene ved mellemhøj varme - gerne over flere omgange. De skal stege ca. 2-3 min. pr. omgang. Kom herefter alle svampene op i gryden og tilsæt hvidløgene. Lad dem sautere med et minuts tid. Kom så fløde, drænede kikærter og ca. 2 dl. vand pr. kuvert op i gryden og lad det simre 6-7 min. under låg.
Skær æblet i små tern.
Smag suppen til med salt og godt med friskkværnet sort peber.
Anret rygende varm i dybe tallerkner og kom bladselleri, æbletern og timianblade over retten lige inden servering.
Velbekomme!
Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.
Kundekommentarer ()