0
Svampesuppe med kikærter, citrontimian og grønt

Svampesuppe med kikærter, citrontimian og grønt

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Læs opskriften grundigt igennem inden start. 

brun mark-champignonøstershattebladsellericitrontimianhvidløg
1 min.
Ordn grøntsagerne

Start med at skære champignons i kvarte og pluk østershatte ud i strimler med fingrene. Snit bladselleri i tynde skiver og pluk timianen ud i blade.

Snit hvidløget i tynde skiver.

kikærter i vandfløde 38% (piskefløde)
10 min.
Lav suppen

Find en stor gryde frem og tilsæt et godt skud olivenolie. Steg svampene ved mellemhøj varme - gerne over flere omgange. De skal stege ca. 2-3 min. pr. omgang. Kom herefter alle svampene op i gryden og tilsæt hvidløgene. Lad dem sautere med et minuts tid. Kom så fløde, drænede kikærter og ca. 2 dl. vand pr. kuvert op i gryden og lad det simre 6-7 min. under låg.

æble
20 min.
Skær æblet

Skær æblet i små tern.

25 min.
Anretning

Smag suppen til med salt og godt med friskkværnet sort peber.

Anret rygende varm i dybe tallerkner og kom bladselleri, æbletern og timianblade over retten lige inden servering.

Velbekomme!

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?