Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær champignons i kvarte, og pluk østershatte ud i strimler med fingrene. Snit bladselleri og hvidløg i tynde skiver, og pluk timian ud i blade.
Find en stor gryde frem, og tilsæt et godt skud olivenolie.
Steg svampene i 2-3 min. ved mellemhøj varme - gerne over flere omgange. Kom herefter alle svampene op i gryden, og tilsæt hvidløgene. Lad dem sautere med et minuts tid.
Kom så fløde, drænede kikærter og ca. 2 dl. vand pr. kuvert op i gryden, og lad det simre 6-7 min. under låg.
Skær æblet i små tern.
Smag suppen til med salt og godt med friskkværnet sort peber, og anret den rygende varm i dybe tallerkener.
Kom bladselleri, æbletern og timianblade over retten lige inden servering.
Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.
Kundekommentarer ()