0
Svampesuppe med kikærter og løvstikkeolie
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
markchampignonsøstershattebouillonløgsquashcreme fraiche 38%
1 min.
Grønt

Start med at skylle squash og rense svampe. Skræl løgene, og hak dem fint med en skarp kniv.

Skær alle svampene i mundrette stykker, og del dem herefter i to lige store portioner. 

Steg løgene i en gryde, til de er møre uden at have taget farve. Tag dem op igen.

Varm gryden op igen, og steg den ene portion af svampene i en smule olie i 2-3 min. Tilsæt boullionpulver, møre løg, creme fraiche, lidt salt og et skud friskkværnet peber. Tilsæt ca. 2 dl vand pr. kuvert, og kog det hele igennem et par minutter.

Blend herefter suppen helt lind. og smag den til med salt og peber.

løvstikke
15 min.
Løvstikkeolie

Skyl løvstikken. Find en beholder, måske en stor kop eller glas som lige nøjagtigt er stort nok, til at hovedet på din stavblender kan gå derned i. Kom løvstikke, rigeligt med olie og en smule salt ned i beholderen. Blend løvstikken og olien mindst et par minutter, til du får en helt lind olie.

kikærter i vandmarkchampignonsøstershatte
20 min.
Svampe

Steg den anden portion af svampene på en pande i en smule olie eller en klat smør. Krydr med salt og peber.

Dræn kikærterne. 

30 min.
Anretning

Kom den blendede suppe tilbage i gryden, og tilsæt kikærterne. Varm det godt igennem og anret i en dyb tallerken med squashtern, ristede svampe og lidt løvstikkeolie dryppet rundt i suppen.

Velbekomme!

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?