Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft, til at lune boller i. Brug evt. en brødrister i stedet, hvis du har.
Skær alle svampene i mundrette bidder. Læg ca. 1/3 til side til senere.
Tag de resterende svampe og rist af i en gryde, med en smule olivenolie, ved høj varme. Krydr med salt, friskkværnet sort peber og bouillonpulver. Tilsæt fløden og ca. 2 dl. vand pr. kuvert. Lad det hele koge godt igennem og blend til en helt lind suppe.
Blend persillen, både stilke og blade, og et godt skud olivenolie til en tæt olie a la en pesto. Smag til med lidt salt.
Skær savojkålen i grove strimler. Steg dem hårdt på en godt varm pande i en smule olie, så de tager farve i kanterne - ca. 2-3 min. Steg gerne over flere omgange, hvis du laver mad til 3-4 kuverter.
Steg herefter de resterende svampe af og krydr med lidt salt.
Dræn kikærterne og lad dem lune med i suppen.
Lun bollerne i ovn eller på brødrister - ca. 4-5 min.
Anret den varme suppe i en dyb tallerken med strimler af kål, svampe og kikærter. Slut af med at komme persilleolie rundt og brød på siden.
Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften